Fra Burma til Harstad via Åmli
Fra Burma til Harstad via Åmli
12 mars 2014
Lah May htoo Chit ville studere for å få en godt betalt jobb og gjøre karriere. Gud ledet henne til en annerledes karriere med teologistudier og jobb i Harstad Baptistmenighet.
Lah May Htoo Chit ville studere for å få en godt betalt jobb og gjøre karriere. Gud ledet henne til en annerledes karriere med teologistudier og jobb i Harstad Baptistmenighet. Av Janne Tune Når Harstad Baptistmenighet skulle planlegge arbeidet etter at Rolf Idland ble pensjonist og sluttet i menigheten, ble det fort bestemt at menigheten ville satse noe mer på barne- og ungdomsarbeid. Menigheten søkte derfor umiddelbart etter barne- og ungdomsarbeider i 50 stilling. Og fra september 2013 var Lah May Htoo Chit på plass i denne stillingen. Lah May er 25 år, og kommer opprinnelig fra Burma. Men Lah May og familien kom til Åmli i Norge i 2005. Hun har foreldre, to brødre og to søstre. Far til Lah May er pastor i Åmli Baptistmenighet, noen mil fra Arendal Lah May har tidligere vært engasjert i barne- og ungdomsarbeidet i Åmli Baptistmenighet. Lah May sier at hun aldri hadde tenkt å studere teologi, men da hun nærmet seg slutten på videregående skole, var det kun HLT (Høgskole for ledelse og teologi på Stabekk) som hun søkte på. Hun sier at hun opplevde det som et kall. Hun har studert i tre år på linjen for menighetsledelse, og var ferdig utdannet der våren 2013. I Harstad har hun primært ansvar for ungdomsklubben som er hver fredag. Barnekirken hver søndag, og familiegudstjenesten en gang pr måned. Utover sin stilling i menigheten, jobber hun vikar i en familiebarnehage i Harstad. Lah May sier at hun trives veldig godt i Nord-Norge, og synes hun er kommet til en hyggelig menighet. På spørsmål om hvorfor hun kom til Nord-Norge, sier Lah May at hun opplever det som et kall fra Gud. Hun hadde aldri trodd at hun skulle komme til Nord-Norge for å bo her. Lah May forteller at da hun kom til Norge, tenkte hun at det var viktig å benytte seg av de muligheter som Norge hadde å tilby. Hun ville studere slik at hun kunne tjene mye penger. Slik ble det ikke når hun opplevde at Gud kalte henne til å tjenestegjøre for Ham. Derfor ble det ingen søknad til andre høgskoler/universiteter enn HLT. På spørsmål om hun trives her, bekrefter hun det, men savner av og til familien. Tusen takk for at du valgte å komme til Harstad, Lah May, og takk for samtalen. Vi ønsker deg lykke til videre i arbeidet i Harstad Baptistmenighet, og Guds velsignelse videre i livet ditt.   Bildetekst: Lay May trives godt i Harstad og sier at hun får god praksis i menigheten i Harstad. Foto: Janne Tune

Les også

Høstnummeret i trykken

Den tredje utgaven av Distriktsnytt i 2023 er nå i trykken. Gled deg over mange positive nyheter og inspirerende lesning fra vår nordligste landsdel.
Les mer

Rundet 100 år med stil

Gunvor Jacobsen fra Andenes rundet 100 år med todagers feiring 10. og 11. november.
Les mer

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer
1 - 3 av 163
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone