Vil forsone israelske og palestinske ungdommer
Vil forsone israelske og palestinske ungdommer
20 mars 2014
Freds- og forsoningsprogrammet Bridgebuilders som gir israelske, palestinske og norske ungdommer mulighet til å bygge relasjoner
 For fjerde gang arrangeres freds- og forsoningsprogrammet Bridgebuilders som gir israelske, palestinske og norske ungdommer mulighet til å bygge relasjoner med hverandre. Av Ole Andreas Husøy, KPK Første del av programmet finner sted i Norge, nærmere bestemt i Rogaland, i august i år. Her blir det blant annet tur til fjellplatået Preikestolen, og kanopadling er en av aktivitetene. Andre del finner sted påsken 2015 i ørkenen i Jordan. Bridgebuilders ble arrangert første gang i 2006. Deltakere er hver gang ti israelske, ti palestinske og ti norske ungdommer i alderen 19-25 år. En av de norske deltakerene i 2006 var Håvard Maurstad. I dag er han en av prosjektlederne for Bridgebuilders. Endrer holdninger -Jeg har opplevd de tidligere rundene med Bridgebuilders som vellykkede. Både med hensyn til at det har ført til endrede holdninger i den enkeltes liv, og til et endret syn og større forståelse for motparten, sier han. Sterke vennskap er blitt dannet og noen har tatt vanskelige valg i møte med den andre siden. Det finnes mange eksempler på at dette har ført til varige vennskap på tvers av etnisk tilhørighet. -Er det lett å skaffe deltakere til prosjektet? -Nå er vi i gang med å rekruttere deltakere. Vi har fått en del søknader allerede. Noen vil nok være med på dette mest på grunn av eventyrlyst, hos andre er det et genuint ønske om å bli kjent med unge fra «den andre siden» og bidra til brobygging. -Dere sier også at dere ønsker å utdanne fredsagenter? -Ja, vi utfordrer de unge til å bli fredsagenter i sine lokalsamfunn. På samlingene utfordrer vi israelske og palestinske ungdommer til å fortelle om sine utfordringer der de bor. Og vi utfordrer dem på egne handlingsmønstre og holdninger. Kristne Deltakerne i Bridgebuilders-programmet er alle kristne. Arrangørene sier at de har valgt å satse på kristne fordi troen er en felles plattform. Dessuten er kristne kalt til å skape fred. Selv om man bare jobber med kristne ungdommer, er utfordringene store nok, synes de som står bak opplegget. De ønsker ikke å ta seg vann over hodet, da vil kvaliteten på det de kan levere gå kraftig ned. Bridgebuilders velger ikke side i konflikten. De mener det ville slått beina under deltakelsen fra en av partene. De mener at boikott og anti-israelske eller anti-palestinske uttalelser bare vil forsterke fiendebilder, frykt, offermentalitet og behovet for å beskytte seg selv. KPK Bildetekster: Bildet øverst:  Bridgebuilders vil bygge bro mellom israelere, palestinere og nordmenn. Her fra Wadi Rom i Jordan. Foto: Bridgebuilders. Bildet til venstre: Deltakere på en av de tidligere utgavene av Bridgebuilders - i 2009. Foto: KPK       Fakta:
  • Bridgebuilders samler 10 israelske, 10 palestinske og 10 norske ungdommer.
  • Ble arrangert første gang i 2006.
  • Arrangeres for fjerde gang i 2014-2015
  • Arrangører er return2sender (Israelsmisjonens ungdomsbevegelse) og Den Norske Israelsmisjon i samarbeid med Frikirken, Bibelskolen i Grimstad, Det Palestinske Bibelselskap, Caspari senter og organisasjonen Musalaha. Sistnevnte arbeider for forsoning mellom messianske jøder og kristne palestinere.

Les også

Studietur til Tyrkia

Vi selger noen få restplasser på studieturen for baptistledere til Tyrkia 6.-12. september.
Les mer

Vi må hjelpe

Baptistkirken i Drammen bærer navnet Eben Eser. Det betyr "Hittil har Herren hjulpet". Vi ber om at Herren vil fortsette å hjelpe - og nå spesielt folket i Ukraina
Les mer

Myanmar trenger vår oppmerksomhet, nå!

«Situasjonen i Myanmar er hjerteskjærende, og våre brødre og søstre i Myanmar ber oss om å ikke glemme dem. Flere norske kirkesamfunn og hjelpeorganisasjoner er sterkt engasjert i Myanmar, de trenger vår støtte.
Les mer
1 - 3 av 136
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone