Nesten et verdensvidt fellesskap!
Nesten et verdensvidt fellesskap!
25 september 2014
Trondheim Baptistmenighet har i løpet av de siste årene blitt en flerkulturell menighet.
Trondheim Baptistmenighet har i løpet av de siste årene blitt en flerkulturell menighet. Av Roger Dahl Med kirke i sentrum av Trondheim, etter norske forhold en storby, har Trondheim Baptistmenighet over noen år utviklet seg til å bli en flerkulturell menighet. Størstedelen av dem som er på gudstjeneste kommer fra andre deler av verden enn Norge og Trondheim. I et hjørne tolkes det til russisk, og i andre enden av kirkerommet går det på engelsk. For at alle som trenger det skal få med seg det som sies i gudstjenesten. Og mange, blant annet chin-gruppa i menigheten henger godt med på norsk. Men det er enklere med bokmål og trønderdialekt. Så pastor Egil Sagen har måtte legge om, for med dialekt fra Singsås var det ikke like enkelt å forstå. Søndag 7. september var det Eigil Angen som spilte, lovsangsgruppa sang, det var søndagsskole og nattverd. Og menigheten hadde  besøk av Pauli G. Staalesen, som forkynte om Jesus som menneske, som Guds sønn og Frelser. Trondheim baptistmenighet er for tiden i prosess rundt ansettelse av ny pastor etter at Ulf Magne Løvdahl sluttet i sommer. Foreløpig er Egil Sagen konstituert i stillingen ut året.   [gallery columns="2" ids="5745,5744"]  

Les også

Ber norske kristne være mer kritiske til egen kultur

– Kristne som går i menigheter der folk stort sett ligner dem selv bør være mer ukomfortable med det, sier Gabriel Stephen.
Les mer

Finnes det migrantmenigheter?

Unge mennesker med migrantforeldre kjenner seg ikke igjen i begrepet.
Les mer

– Nasjonene er i byene

Misjonens framtid er i byene og kirkene må lære å tilpasse seg storbyens mangfold, mener den amerikanske teologen og pastoren Ray Bakke.
Les mer
1 - 3 av 58
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone