Tiden går, minnene består
Tiden går, minnene består
11 desember 2014
I Banneret har vi trykket en del artikler med glimt tilbake i tid. Denne artikkelen er fra Banneret 6/2004 og handler om Hjalmar henningsens møte med den gamle høvdingen Severin Larsen.

Av Hjalmar Henningsen 

En må kanskje være svært gammel for å minnes predikanthøvdingen Severin Larsen. Men la meg nevne noe, som de eldre vil huske: Severin Larsen var i ung alder metodist og utdannet pastor hos metodistene. Det var deres dåpssyn Severin ikke kunne stå for.

Han lot seg derfor døpe i Eben Eser, Oslo 2. Baptistmenighet, og ble så den første pastor og forstander på samme sted, da menigheten ble stiftet i 1915. Han var til sin død medlem av Oslo 2. Baptistmenighet.

Når en sier at han var en høvding blant predikantkollegaene i Norge, grunner det seg blant annet i at han var en mester til å skape kontakt med de forsamlingene han talte til. Han kunne på en skarp og treffsikker måte kommentere menneskers, også forkynneres væremåte og handlinger slik at forsamlingene begynte å le. Ofte var det nok med et ansiktsuttrykk eller et glimt i øyet.

Han reiste rundt som forkynner i flere kirkesamfunn. I to tilfeller, i min pastortid, var Severin Larsen kalt til forkynner til vekkelsesmøter, der han samlet fulle hus. Severin Larsens 90 årsdag ble feiret i Filadelfia, og pastoren i Eben Eser, Oslo, Eimar Vodrup, var festmøtets leder.

I 1955 var jeg på ferie og stakk innom Brumunddal, der Severin pleide ta inn på et pensjonat som en gammel dame drev. Da jeg sammen med min familie kom på hotellrommet, så jeg at Severin var meget syk. Selv om bilen vår var full, fant vi allikevel en plass til Severin, og han ble med til sin datter i Oslo. Få dager etter døde han.

Jeg hadde æren av å være en av dem som førte ham til det siste hvilested. Severins gode minne vil bli husket i Norge blant venner og kjære. Jeg vil igjen lyse fred over Severins gode minne.

Les også

Stolt historie

For 160 år siden ble den første norske baptistmenigheten stiftet. Til 150 årsmarkeringen lagde vi film som vi gjerne deler på nytt!
Les mer

Slik det en gang var på Holtet

Baptistsamfunnet kjøpte Holtet gård i Bærum i 1950. Også parken ned mot sjøen, som på 1930-tallet var utrolig velholdt. På eiendommen ligger i dag Holtekilen folkehøgskole og Høyskolen for Ledelse og Teologi. (Bildet er fra Bærum biblioteks samlinger. )
Les mer

Søndagsskolen på Andenes – En av Norges største?

- Å se tilbake på barndomsminnene gir en god følelse, og jo mer jeg tenker på denne tiden, jo gladere blir jeg for at søndagsskolen var en så viktig del av mitt liv, skriver Frank Einar Hansen om en av norges største søndagsskoler.
Les mer
1 - 3 av 57
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone