Fra bildesamlinga til Norsk Baptist-Historisk Selskap
Fra bildesamlinga til Norsk Baptist-Historisk Selskap
11 desember 2014
I Banneret har vi trykket en del artikler med glimt tilbake i tid. Denne artikkelen er fra Banneret 11/2004 og er et tidsvitne fra et Skien.

Av Finn Rønning

På bildet ser vi musikkforeningen i Skien fotografert til 50‑årsjubileet i menigheten i 1910. Jubileet ble feiret i stor stil og Hauges Minde (det lutherske bedehuset) var innleid for anledningen.

Fotoet har tilhørt Gurli Øhm Prøymer og bærer hennes påskrift. Personene på bildet er unge, er det en ungdomsmusikk? En sammenligning med dagens ungdomskor i Skien viser at det er langt mellom 1910 og 2004!

Menigheten hadde et par år tidligere, i 1908, opplevd en vanskelig tid. Forstanderen, C. M. Seehus, hadde meldt seg ut av menigheten sammen med omkring 25‑30 andre personer og etablerte det som skulle bli pinsemenigheten Tabernaklet. Helbostad virket i menigheten etter at Seehus hadde sluttet.

I august 1908 flyttet M. A. Øhrn med familie til Skien og tok over som forstander. Øhrn ble i Skien til 1917 da han flyttet til Rjukan og ble forstander for den nystiftede menigheten der.

På bildet gjenkjenner vi flere av Øhrns barn. Nr. 2 fra venstre bak er datteren Thrine, 22 år gammel, så følger hennes bror Matheus, 20 år gammel og bak til høyre står søsteren Ingebjørg, 16 år gammel. I første rekke med celloen sitter Aastein, 24 år gammel.

Er det noen i Skien i dag som kjenner de andre sangerne? Historieselskapet får gjerne beskjed om det er tilfellet. Kilde: Jubileumsskrift Skien Baptistmenighet 1860‑1980.

Foto: Skien Baptistmenighets musikkforening "Saron" Foto: Augusta Herrlin, Skien

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 119
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone