Fra bildesamlinga til historieselskapet
Fra bildesamlinga til historieselskapet
11 desember 2014
I Banneret har vi trykket en del artikler med glimt tilbake i tid. Denne artikkelen er fra Banneret 4/2005 og er et tidsvitne fra et Trondheim.

Av Finn Rønning

Fra oktober 1946 til desember 1951 var Rudolf Prøymer og Gurli Øhrn Prøymer forstanderpar i Trondheim menighet. I denne perioden feiret menigheten sitt 75-års jubileum.

I den anledning ble det foretatt en grundig fotografering av virkegrenene i menigheten og av selve jubileumsfeiringen. Dette vitner om en våken sans for å dokumentere menighetens virksomhet ved dette jubileet.

Historieselskapet har foto av søndagskolepersonalet, diakonissene, kvinneforeningens styre, ungdomsforeningens styre, brødremusikken, forstander og diakoner, sangkoret og musikkforeningen. De fleste av disse bildene er gjengitt i jubileumsskriftet: ”Trondheim Baptistmenighet gjennom 100 år” av Gunnar Solberg.

Les Tronheim Baptistmenighet gjennom 100 år

På bildet ser vi forsamlingen under jubileumsmøtet 16.11.1947 i baptistkirken i Prinsensgate, innviet i 1913. Fotografen har stått bak i salen og alle har tydeligvis fått beskjed om å snu seg mot fotografen. En noe uvant måte å fotografere en forsamling på ! På veggen t.v. ser vi to innrammede portretter, trolig av pionerer fra Trondheim, men det er vanskelig å avgjøre av hvem. På plattformen sitter seks personer, sentrale i jubileumsfeiringen. T.v. ser vi Eimar Vodrup, forstander i Trondheim 1936-46, den neste er vanskelig å se hvem er, videre baptistsamfunnets sentrale mann, Jacob A. Øhrn, Hans Asak Kristiansen, daværende forstander, Rudolf Prøymer, og Sigurd Hofstad.

Historieselskapet tar gjerne mot kommentarer og tilleggsopplysninger.

 

Les også

Stolt historie

For 160 år siden ble den første norske baptistmenigheten stiftet. Til 150 årsmarkeringen lagde vi film som vi gjerne deler på nytt!
Les mer

Slik det en gang var på Holtet

Baptistsamfunnet kjøpte Holtet gård i Bærum i 1950. Også parken ned mot sjøen, som på 1930-tallet var utrolig velholdt. På eiendommen ligger i dag Holtekilen folkehøgskole og Høyskolen for Ledelse og Teologi. (Bildet er fra Bærum biblioteks samlinger. )
Les mer

Søndagsskolen på Andenes – En av Norges største?

- Å se tilbake på barndomsminnene gir en god følelse, og jo mer jeg tenker på denne tiden, jo gladere blir jeg for at søndagsskolen var en så viktig del av mitt liv, skriver Frank Einar Hansen om en av norges største søndagsskoler.
Les mer
1 - 3 av 66
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone