Fra bildesamlinga til historieselskapet
Fra bildesamlinga til historieselskapet
11 desember 2014
I Banneret har vi trykket en del artikler med glimt tilbake i tid. Denne artikkelen er fra Banneret 4/2005 og er et tidsvitne fra et Trondheim.

Av Finn Rønning

Fra oktober 1946 til desember 1951 var Rudolf Prøymer og Gurli Øhrn Prøymer forstanderpar i Trondheim menighet. I denne perioden feiret menigheten sitt 75-års jubileum.

I den anledning ble det foretatt en grundig fotografering av virkegrenene i menigheten og av selve jubileumsfeiringen. Dette vitner om en våken sans for å dokumentere menighetens virksomhet ved dette jubileet.

Historieselskapet har foto av søndagskolepersonalet, diakonissene, kvinneforeningens styre, ungdomsforeningens styre, brødremusikken, forstander og diakoner, sangkoret og musikkforeningen. De fleste av disse bildene er gjengitt i jubileumsskriftet: ”Trondheim Baptistmenighet gjennom 100 år” av Gunnar Solberg.

Les Tronheim Baptistmenighet gjennom 100 år

På bildet ser vi forsamlingen under jubileumsmøtet 16.11.1947 i baptistkirken i Prinsensgate, innviet i 1913. Fotografen har stått bak i salen og alle har tydeligvis fått beskjed om å snu seg mot fotografen. En noe uvant måte å fotografere en forsamling på ! På veggen t.v. ser vi to innrammede portretter, trolig av pionerer fra Trondheim, men det er vanskelig å avgjøre av hvem. På plattformen sitter seks personer, sentrale i jubileumsfeiringen. T.v. ser vi Eimar Vodrup, forstander i Trondheim 1936-46, den neste er vanskelig å se hvem er, videre baptistsamfunnets sentrale mann, Jacob A. Øhrn, Hans Asak Kristiansen, daværende forstander, Rudolf Prøymer, og Sigurd Hofstad.

Historieselskapet tar gjerne mot kommentarer og tilleggsopplysninger.

 

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 74
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone