Kirkelederen og administratoren
Kirkelederen og administratoren
11 desember 2014
Selv om likhetsidealet råder har det likevel til alle tider vært tydelige ledere som har vært med å peke på kursen videre. Administratoren Jacob Øhrn treffer du her.

Av Roger Dahl

J.A. Øhrn kom fra Sogn, der han ble født i 1863. Han ble omvendt i 1882, døpt og opptatt i Bergens menighet i 1883. J. A. Øhrn betjente menigheten i Langesund i 1884, reiste til seminaret i Morgan Park, Chicago, i 1885, og etter tre års studier der betjente han flere menigheter i USA.

I 1899 kom han til Norge, var først forstander for menigheten i Trondheim og siden i nesten 33 år i Oslo 1. menighet. Gjennom et langt liv hadde han de mest betrodde stillinger i Samfunnet, som misjonssekretær, kasserer, ordfører osv.

Han var så knyttet til vårt arbeid at en nesten kunne si han var baptistsamfunnet personifisert. Han var Samfunnets nestor i hjemlandet og dets dyktige og verdige representant i utlandet.

Gjennom alt var han en ivrig og varm forkynner, og som åndelig strateg har han ikke hatt sin like innen Samfunnet. Han seilte skuten i land under mange harde stormer. J. A. Øhrn døde i 1950 i en alder av 87 år.  

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 65
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone