Skolemannen
Skolemannen
11 desember 2014
Selv om likhetsidealet råder har det likevel til alle tider vært tydelige ledere som har vært med å peke på kursen videre. Skolemannen O. J. Øye treffer du her.

O. J. Øie ble født på gården Øie i Hardanger 10. jan. 1879 og ble opptatt i Strandebarm menighet i 1901. Han reiste til USA og studerte og kom tilbake i 1909.

I 1910 ble han rektor ved den nyopprettede misjonsskole og ble stående som sådan til sin død. Hans ansvarsfulle oppgave, å utdanne arbeidere for Guds rike, kunne ingen være mer skikket til enn han.

Han var en ytterst presis og korrekt mann i alt hva han foretok seg, og samtidig det mest taktfulle menneske en kan tenke seg. Hans hurtige og treffende replikker er vel kjent og blir stadig gjentatt blant hans gamle elever.

Øie hadde mange tillitsverv innen Samfunnet og var også en verdig og avholdt representant utad. Også som forfatter har han satt uutslettelige merker etter seg. Han døde i 1943.

I Øies tid holdt Misjonsskolen til i Tabernaklet. lokalene til nåværende Oslo Sentrum Baptistmenighet.

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 65
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone