Bygningsmannen
Bygningsmannen
11 desember 2014
Selv om likhetsidealet råder har det likevel til alle tider vært tydelige ledere som har vært med å peke på kursen videre. Bygningsmannen Nils J. Engsen treffer du her.

 Nils J. Engelsen ble født i Hadsel i Vesterålen den 29. juli 1914. Han arbeidet i flere år som handelsbetjent i Honningsvåg. I denne tiden opplevde han en religiøs forandring som skulle komme til å bestemme hans livskurs. Han ble baptist, og begynte snart å interessere seg for teologien.

Fra 1938 studerte Engelsen ved Baptistenes Misjonsskole, og deretter ved Universitetet i Oslo, samtidig som han underviste som timelærer ved Baptistenes Misjonsskole.

Fra 1950 til 1985 var han rektor ved Baptistenes Teologiske Seminar (BTS). I sin rektortid var Engelsen pådriver for flere faser av utbygging av baptistenes skolesenter. 1958 stod et felles skoleanlegg for BTS og baptistenes nystartede folkehøyskole ferdig. Etter samdrift i 1960-årene tok Engelsen initiativet til en deling av skoleanlegget og bygging av egen skole for BTS, som ble innviet 1978.

Uten hans visjoner og praktiske innsats ville denne utviklingen ikke vært mulig. Engelsen har også hatt en rekke tillitsverv både innad i Baptistsamfunnet og i det økumeniske miljøet i Norge. Engelsen døde i 1991.

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 65
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone