Klimautfordringene gir retning for global uke
Klimautfordringene gir retning for global uke
23 september 2015
I november arrangerer Norges Kristne Råd elles global uke for rettferdighet for første gang, og inviterer til å markere et felles globalt rettferdighetstema.
I november arrangerer Norges Kristne Råd (NKR)  felles global uke for rettferdighet for første gang. Kirker, menigheter og grupper i landet inviteres til å markere et felles globalt rettferdighetstema. Av Roger Dahl Styret i Norges kristne råd har bestemt at tema for 2015 er rettferdighet med vekt på klima under mottoet «Sammen på Guds jord». Les også: Slik rammet flommen i Chin-staten - Vi tror det kan bli bra at kristne menigheter, grupper, foreninger osv. slår et slag for rettferdighet samtidig og at kirkene/kristne grupper i et område/region går sammen om det, der hvor det er mulig, sier Elin Finnseth Sæverås, som er koordinator for Global informasjon i NKR. I informasjonen som er sendt til menighetene heter det at en global uke åpner også for muligheter til å dra veksel på andre gode krefter, inkludert migrantgrupper i lokalmiljøene, kommuner, frivillige organisasjoner og ildsjeler som er opptatt av samme tema. Uken er ikke ment å ha en innsamlingsagenda el. være en «markedsplass». Fokus er på opplysning, informasjon og på andre handlingsalternativer enn å gi penger/støtte prosjekter. Les mer  

Les også

Japansk baptist fikk miljøpris fra FN for bevaring av skog

Østerfisker Shigeatsu Hatakeyama fra det nordøstlige Japan har i mer enn 20 år utviklet et skogområde som holder elvene rene og østersen sunn.
Les mer

Øredøvende stillhet

I anledning Verdens Aidsdag 1. desember, tilbrakte vi størstedelen av torsdagen i Pietermaritzburg, en by ca 10 mil fra Durban, en by der 45% av befolkningen er hivpositive.
Les mer

Tydelig oppfordring til rike land på Interfaith Rally

En stor delegasjon fra Norges Kristne Råd er på plass for å følge klimatoppmøtet i Durban denne uka. Den store starten var da tusenvis av mennesker fra ulike trosbaserte organisasjoner overleverte underskrifter på Interfaith Rally på Kings Park Stadium søndag.
Les mer
1 - 3 av 4

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone