Sammen på Guds jord
Sammen på Guds jord
23 september 2015
Global uke for klimarettferdighet 8. – 15. november 2015 Guds skaperverk er i ubalanse. Norges Kristne Råd inviterer derfor alle kristne menigheter til å delta i en Global uke 8.-15. november 2015.
Global uke for klimarettferdighet 8. – 15. november 2015   Guds skaperverk er i ubalanse. Norges Kristne Råd inviterer derfor alle kristne menigheter til å delta i en Global uke 8.-15. november 2015. Av Hege M. Andersen, Norges kristne råd For kirkene har kampen mot global urettferdighet alltid vært en del av oppdraget og har påkalt vår reaksjon og handling. Global uke er et initiativ fra kirkene i Norge, samlet i Norges Kristne Råd (NKR) om å gå sammen for å belyse global urettferdighet sammen og samtidig i løpet av en fast årlig uke. I 2015 er temaet Klimarettferdighet. Hva kan man gjøre? Mange kirkelige ansatte og frivillige har mye å gjøre. Derfor er det fritt fram for å legge ambisjonsnivå deretter. Vi ønsker at klimarettferdighet skal være på dagsorden i menighetens faste aktiviteter denne uka, ikke at dere nødvendigvis skal finne på et nytt arrangement. Hva med å starte stabsmøtet med en bønn for skaperverket? Eller å la barnekoret øve inn en sang om miljø? Konfirmantene kan kanskje være med på klimaspillet denne uka? Eller ta inn klimaflyktninger i forbønnen under gudstjenesten? Her er det bare kreativitet som setter grenser. Dere finner tips til ulike aktiviteter, ferdigskrevne bønner og mer på www.globaluke.no. Dersom menigheter eller grupper ønsker å lage et større arrangement under Global uke ønsker vi det velkommen! Dere kan for eksempel arrangere økumenisk gudstjeneste om klimarettferdighet, eller hva med en samtalekveld eller «mini-klimaskole»? Bruk ressurspersoner i området eller bestill en fra oss! Vi har folk som kan snakke om klima og tro, klima og menneskerettigheter, grønn hverdag, grønn menighet, osv. Eller hva med å invitere menigheten på november-vandring med bål og undringsstund under nattehimmelen? Må man registrere arrangementet? På nettsiden globaluke.no kan man registrere sine aktiviteter. Dette er for å vise hvor mange som har ulike aktiviteter i løpet av uken, og for å spre engasjementet. Norges Kristne Råd setter pris på om alle registrerer sine aktiviteter, uavhengig av hvor omfattende de er. Det enkleste minimumet for å registrere seg, er at man ber en av klimabønnene for uka (eller en egen) i gudstjenesten. Hva kan Norges Kristne Råd bidra med? Menigheter kan søke om støtte til lokale arrangement (5000 kr) gjennom Global Info i Norges Kristne Råd. Dette inkluderer ikke reiseutgifter, men kan være for eksempel til utgifter for mat eller honorar. For mer informasjon kontakt Elin F. Sæverås i Norges Kristne Råd. Norges Kristne Råd kan også formidle kontakt og samordne aktiviteter, støtte og veilede lokale/regionale initiativ. I tillegg har vi en del ressurspersoner som kan holde foredrag, preke, fortelle, osv. NKR arbeider også med å regionale arrangementer flere steder i landet. Disse kommer på arrangementsoversikten på nettsiden. Velkommen med i laget! Velkommen til å kontakt om du trenger hjelp eller lurer på noe! Prosjektkoordinator Elin F. Sæverås efs@norkr.no /mob. 93 44 19 15

Les også

Uenige i signaler om ny trossamfunnslov

Norges Kristne Råd ser med bekymring på signalene fra styresmaktene om endring av trossamfunnsloven.
Les mer

– Viktig at tros- og livssynssamfunnene står sammen

Med 30 års fartstid i økumeniske råd, har nylig pensjonerte Dag Nygård vært en sentral aktør i å forme en retning for det norske livssynsfeltet i en tid med store forandringer.
Les mer

Fredsgudstjeneste for Ukraina

Både kongehus, regjering og kirke-Norge kom tirsdag sammen i bønn for situasjonen i Ukraina. Anledningen var direktesendt fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo.
Les mer
1 - 3 av 40
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone