Menneskefisker gjennom et langt liv!
Menneskefisker gjennom et langt liv!
10 november 2015
Vi fikk sist søndag meldingen om at pastor Anders O. Heimtun ble hentet hjem til Jesus, nær 90 år gammel. Helt fra han var 16 år levde han med kallet fra Gud om å være menneskefisker.

 Av Roger Dahl

- Du blir aldri fornøyd med å være fisker når du er kalt til å være menneskefisker, slik ordla pastor Anders Heimtun seg da han fikk H.M. Kongens Fortjenstmedalje for noen år siden.  Og menneskefisker det har han vært, helt fra som ung begynte som evangelist, og gjennom et helt yrkesliv som predikant, forstander og pastor i vårt kirkesamfunn.

Anders Heimtun som kom fra Grøtavær vokste opp med gårdsbruk og fiske.  Kallet fra Gud ledet han til å bruke annet såkorn og søke andre fiskeplasser enn jorda hjemme og fjorden utenfor. Heimtun begynte å reise som ungdomsevangelist i Nord Norge i 1942. I 1947 gikk veien til Baptistenes Teologiske Seminar og studier. Fra han graduerte derfra i 1951 til pensjonsårene kom var Heimtun i sammenhengende predikanttjeneste. Han har betjent følgende menigheter: Rjukan (1951–54), Ålgård (1954-62), Oslo 2. Baptistmenighet (1962-72), Andenes (1972-77), Haugesund (1977-88) og Sarpsborg, der han avsluttet sin aktive tjeneste som pastor tidlig på 1990 tallet. Også som pensjonist har Heimtun vært aktiv som forkynner, og fungert senest i 2002-03 som vikarpastor i Ålgård Baptistmenighet.

Heimtun er også kjent som sanger, på 1950-60 tallet gav han ut flere plater, og han var mye brukt som sanger i ulike kirkelige sammenhenger. Noen av disse sangene ble samlet på en CD for få år siden, og med familiens tillatelse har vi lagt en av sangene ut på youtube.  CD med alle sangene kan skaffes. For sju år siden ble Anders Heimtun tildelt H.M. Kongens Fortjenstmedalje for sin lange og trofaste innsats som baptistpastor. Overrekkelsen ble filmet.

Anders Heimtun ble gift med sin Ruth, de fikk tre sønner og etter hvert vokste familien. Savnet etter Ruth, som ble revet bort i en tragisk ulykke for fire år siden var stort. Nå er de igjen sammen. Anders Heimtuns gravferd går fra Rossabø kirke i Haugesund fredag 13. november kl 12.00 med påfølgende minnemøte i Baptistkirken. Pastor Ola Liland forretter. Vi lyser fred over pastor Anders O. Heimtuns gode minne.

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 66
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone