Menneskefisker gjennom et langt liv!
Menneskefisker gjennom et langt liv!
10 november 2015
Vi fikk sist søndag meldingen om at pastor Anders O. Heimtun ble hentet hjem til Jesus, nær 90 år gammel. Helt fra han var 16 år levde han med kallet fra Gud om å være menneskefisker.

 Av Roger Dahl

- Du blir aldri fornøyd med å være fisker når du er kalt til å være menneskefisker, slik ordla pastor Anders Heimtun seg da han fikk H.M. Kongens Fortjenstmedalje for noen år siden.  Og menneskefisker det har han vært, helt fra som ung begynte som evangelist, og gjennom et helt yrkesliv som predikant, forstander og pastor i vårt kirkesamfunn.

Anders Heimtun som kom fra Grøtavær vokste opp med gårdsbruk og fiske.  Kallet fra Gud ledet han til å bruke annet såkorn og søke andre fiskeplasser enn jorda hjemme og fjorden utenfor. Heimtun begynte å reise som ungdomsevangelist i Nord Norge i 1942. I 1947 gikk veien til Baptistenes Teologiske Seminar og studier. Fra han graduerte derfra i 1951 til pensjonsårene kom var Heimtun i sammenhengende predikanttjeneste. Han har betjent følgende menigheter: Rjukan (1951–54), Ålgård (1954-62), Oslo 2. Baptistmenighet (1962-72), Andenes (1972-77), Haugesund (1977-88) og Sarpsborg, der han avsluttet sin aktive tjeneste som pastor tidlig på 1990 tallet. Også som pensjonist har Heimtun vært aktiv som forkynner, og fungert senest i 2002-03 som vikarpastor i Ålgård Baptistmenighet.

Heimtun er også kjent som sanger, på 1950-60 tallet gav han ut flere plater, og han var mye brukt som sanger i ulike kirkelige sammenhenger. Noen av disse sangene ble samlet på en CD for få år siden, og med familiens tillatelse har vi lagt en av sangene ut på youtube.  CD med alle sangene kan skaffes. For sju år siden ble Anders Heimtun tildelt H.M. Kongens Fortjenstmedalje for sin lange og trofaste innsats som baptistpastor. Overrekkelsen ble filmet.

Anders Heimtun ble gift med sin Ruth, de fikk tre sønner og etter hvert vokste familien. Savnet etter Ruth, som ble revet bort i en tragisk ulykke for fire år siden var stort. Nå er de igjen sammen. Anders Heimtuns gravferd går fra Rossabø kirke i Haugesund fredag 13. november kl 12.00 med påfølgende minnemøte i Baptistkirken. Pastor Ola Liland forretter. Vi lyser fred over pastor Anders O. Heimtuns gode minne.

Les også

Slik det en gang var på Holtet

Baptistsamfunnet kjøpte Holtet gård i Bærum i 1950. Også parken ned mot sjøen, som på 1930-tallet var utrolig velholdt. På eiendommen ligger i dag Holtekilen folkehøgskole og Høyskolen for Ledelse og Teologi. (Bildet er fra Bærum biblioteks samlinger. )
Les mer

Søndagsskolen på Andenes – En av Norges største?

- Å se tilbake på barndomsminnene gir en god følelse, og jo mer jeg tenker på denne tiden, jo gladere blir jeg for at søndagsskolen var en så viktig del av mitt liv, skriver Frank Einar Hansen om en av norges største søndagsskoler.
Les mer

139 år med bladutgivelse er historie

Vi ser tilbake og deler noen få glimt fra alle årene Banneret var "limet" som bindet baptistene sammen.
Les mer
1 - 3 av 56
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone