Framtiden sikret for bistandsorganisasjoner
Framtiden sikret for bistandsorganisasjoner
23 november 2015
Etter omfattende forhandlinger skal det nå være enighet om et bistandsbudsjett som gjør at organisasjonene kan fortsette omtrent som før.

Ifølge Vårt Land driver partene nå i ettermiddag intens møtevirksomhet for å få i havn en budsjettavtale. Løsningen skal være uten de kraftige kuttene som tidligere var forespeilet.

– Det har vært en stor jobb å innrette budsjettet for å sikre de frivillige organisasjonens arbeid, forteller Hans Olav Syversen (KrF) til avisen. Han uttrykker at han er fornøyd med forhandlingene.

– Om det ikke blir store endringer i siste sving, er det en god forbedring både i tall og innretning. Kuttet på bistandsfeltet skal være på 1,8 millioner kroner, mot 4,2 millioner, som det tidligere var snakk om. Dette innebærer at bistandsorganisasjonene kan fortsette arbeidet i nesten samme omfang som før. Det skal også være flere politiske endringer i budsjettet. Det jobbes med en rekke forpliktende forslag som binder opp bistandspolitikk. Disse såkalte verbalforslagene skal være mange, slik at KrF og Venstre får vridd politikk i sin retning. KPK

Les også

Misjonsnytt

I siste utgave av Misjonsnytt får vi høre mer om kirkelivet i Bas Uele i Kongo, et arbeid norske baptister har støttet opp om i over 100 år.
Les mer

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer

Norad tidobler gaver til prosjektene

I 2022 utfordrer vi på å gi en julegave til støtte for vårt samarbeid med baptistkirkene i Nord-Kongo (CBCN).
Les mer
1 - 3 av 126
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone