Ordfører støtter Chin folket i gjenoppbyggingen etter flommen
Ordfører støtter Chin folket i gjenoppbyggingen etter flommen
24 november 2015
Chinfolket i Sandnes hadde i høst et arrangement for å samle inn penger til de flomrammede i Chin staten i Burma. Med på arrangementet fikk de ordfører Stanley Wirak.

Av Mette Marie Hebnes

Ordføreren som holdt appell og viste at Sandnes kommune bryr seg om situasjonen i hjemlandet til sine bosatte Chin flyktninger. Arrangementet ble også opplyst om på hjemmesiden til kommunen.

For øvrig deltok Chin med sang og musikk og informasjon om situasjonen etter den største naturkatastrofen i Chin staten det siste århundret. Mange har mistet hus og hjem, veier og infrastruktur er ødelagt mange steder, strømforsyninger ødelagt, blant annet kraftverket som North Sea Baptist Church har vært med å finansiere i Chin staten. Det er fortsatt enorme behov.

Integrasjonsleder Peter Ngaidam står midt i det koordinerende arbeidet for både nødhjelp og hjelp til gjenoppbygging. Han forteller at det vil ta år å bygge opp igjen det som er ødelagt etter flommen. Heldigvis var det få liv som gikk tapt, men store ødeleggelser var ikke det den fattige staten i Burma trengte. Blant Chin menighetene i baptistsamfunnet er det samlet inn over en million kroner for å hjelpe etter katastrofen i hjemlandet.

Baptistsamfunnet har også startet en innsamling for å bidra i arbeidet.
Gaver kan gis på konto nr 3000.15.13105 og merkes «Flom».

 

Les også

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

Burmesisk pastor sørger over drepte slektninger

– Krisen i Burma blir verre og større dag for dag, sier Peter Ngaidam som er sterkt berørt av og engasjert i kampen mot hjemlandets militærregime. Foto: Stein Gudvangen, KPK.
Les mer

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer
1 - 3 av 250
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone