Julegaven til misjonen!
Julegaven til misjonen!
7 januar 2016
Utdanning er den beste julegave du kan gi unge mennesker!

Av Lise Kyllingstad

For oss er det en selvfølge å kunne velge universitetsstudier. Slik er det ikke i Nord-Kongo. Mange unge drømmer om en utdannelse, men veldig få foreldre har råd til å la barna få denne muligheten.

CBCN, samarbeidskirken vår i Nord-Kongo, har tatt et modig valg. De har startet et universitet i Buta. 20.oktober tok de imot 94 studenter til studier i teologi, folkehelse, juss og organisasjonspsykologi. Etter hvert vil de utvide fagtilbudet med økonomi, administrasjon, agronomi og informatikk.

Cecile Kwandelewey er regnskapsfører. Utdannelsen har hun tatt i Kisangani med støtte fra Norad. Datteren Abamake Mamette har nettopp fullført økonomistudiene i Kisangani. Hun er heldig som har en mor som har hatt råd til å sende henne på universitetet.

Det nystartede universitetet i Buta vil gi mange unge, både jenter og gutter, mulighet for å realisere drømmen sin! Som kristne og baptister vil vi være med og bidra til likeverdighet i verden, og derfor har vi valgt å la julegaveofferet i år gå til det nye universitetet i Buta. I Norge har vi mulighet for å ta en høyere utdannelse, og nå har CBCN sørget for at ungdommer i Buta-området får den samme muligheten.

Vi vil oppfordre alle menighetene til å gi en julegave til oppstarten av den nye universitetet i Buta, og på den måten være med å gjøre utdanning tilgjengelig for ungdommene!

Gaver innbetales til konto 3000.15.13105 Det Norske Baptistsamfunn og merkes julegave

Ark med beskrivelse og bilde for utdeling/oppslag

Les også

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer
1 - 3 av 250
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone