Brobyggerpresten fra Drammen får Ikkevoldsprisen 2016!
Brobyggerpresten fra Drammen får Ikkevoldsprisen 2016!
19 januar 2016
Sogneprest Ivar Flaten i Fjell menighet i Drammen får prisen for sin innsats som brobygger.

Av Roger Dahl

Begrunnelse
Nominasjonskomiteen ønsker å tildele ikkevoldsprisen til Ivar Flaten på grunn av hans innsats for å bygge bro på tvers av kultur og tro i Drammen på disse områdene:

  • Etableringen og årlig gjennomføring av «Drammen Gjestebud» som har blitt et sterkt uttrykk for brobygging på tvers av kultur og tro i Drammen.
  • Arbeid gjennom Drammen og Omegn Tros- og livssynsforum.
  • Evnen til å skape dialog i praksis gjennom likeverd og deltagelse i lokalsamfunnet.
  • «Drammen sacred Festival» som en markant arena for brobygging og fred gjennom dialog og kunst

Summen av hans innsats på disse områdene har ført til at integrering og kulturelt mangfold har blitt en positiv del av livet i Drammen og især Fjell bydel. Ivar Flaten fremmer gjennom sitt arbeid mange av de samme idealer og den samme ånd som Martin Luther King viet sitt liv til. Ikkevoldsprisen deles ut i forbindelse med markering av Kingdagen 2016 på Holtekilen folkehøgskole, Michelets vei 55, 1368 Stabekk mandag 18. januar kl 18.00

Les om Ivar Flaten i Drammens Tidende

Nominasjonskomiteen for Ikkevoldsprisen har bestått av: Bernt Aardal, Professor ved Institutt for statsvitenskap, Universitetet i Oslo Tuva Grimsgaard, Norges Fredsråd Berit Hagen Agøy, Generalsekretær Mellomkirkelig Råd Anne Sender, sekretariatsleder, Samarbeidsrådet for tros- og livssynsamfunn i Norge Karin Suizu, tidligere lærer Holtekilen Folkehøgskole Per Midteide tidligere generalsekretær Det Norske Baptistsamfunn Fredrik Krunenes miljøterapeut, representant for Det Norske Baptistsamfunn Terje Aadne, generalsekretær Det Norske Baptistsamfunn, leder.

Ikkevoldsprisen i Martin Luther Kings Ånd
Vårt ønske er en fredeligere verden. Feiring av King-dagen og utdeling av ikkevoldsprisen retter oppmerksomheten mot rettferdighet og fred med ikkevold som redskap. Ved å løfte fram arven etter King jr vil vi oppmuntre og støtte dette. Norges kristne råd, Holtekilen folkehøgskole og Det Norske Baptistsamfunn står sammen om King-dagen og markeringen av Martin Luther King Jr’s ikkevoldelige forsoningsarbeid .

Les pressemeldingen

 

Les også

Følg utdelingen av Ikkevoldsprisen 2021

12. april kl 14.00 sender vi utdeling av Ikkevoldsprisen 2021 til Safia Abdi Haase fra Halden baptistkirke. Hun er tildelt prisen for sitt store arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.
Les mer

– Ingen religion sier at kvinner skal utsettes for vold

Den norsk‐somaliske sykepleieren Safia Abdi Haase får Ikkevoldsprisen for sitt arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.
Les mer

Viktig pristildeling

Safia Abdi Haase fra Halden er tildelt Ikkevoldsprisen 2021. Abdi Haase er den første kvinnen som får prisen. Hun mottar den i en digital sending mandag 12. april kl. 14.00.
Les mer
1 - 3 av 86
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone