BRU-gudstjenestene starter sterkt i nytt år
BRU-gudstjenestene starter sterkt i nytt år
8 januar 2018
De felles flerkulturelle ungdomgudstjenestene i Rogaland startet opp igjen 7. januar.

Av Ole Thorvald Helland

Baptistene i Rogalands ungdomsgudstjenester, forkortet BRU, startet opp høsten 2016 som et felles prosjekt mellom Immanuel Baptist Church, Sandnes Baptistmenighet, Stavanger Baptistmenighet, Stavanger Chin Church og Ålgård Baptistmenighet. Målet var å skape en gudstjeneste som var tilpasset en aldersgruppe alle menighetene savnet et sterkere arbeid for, men som det ville kreve for mye ressurser å omforme "den vanlige gudstjenesten" klokka 11.00 til en gudstjeneste som appellerte til studenter i de lokale menighetene. 

- BRU-gudstjenestene er et gudstjenestefellesskap forma av og for ungdom og unge voksne, sier prosjektleder Dag Eivind Noreid, pastor i Sandnes baptistmenighet. Han var den som først fikk ideen om en ekstra gudstjeneste forma på premisser for ungdom sammenlignet med den vanlige morgengudstjenesten. 
- BRU er en gudstjeneste som gudstjenester flest. Vi har lovsang, bønn, tale, tar opp kollekt og deler nattverd. Det som skiller oss fra en vanlig gudstjeneste, er kanskje det at vi etter gudstjenestene også har en sosial aktivitet under kveldsmaten. 

Den syvende januar 2018 var ungdom og unge voksne samlet til nær fullsatt sal i Sandnes baptistmenighet på Hana for prise Gud sammen. Denne søndagen var det Gabriel Stephens fra Skien som talte. Taler har variert hver gudstjeneste så langt i BRUs historie. Etter planen skal det holdes BRU-gudstjeneste på Sandnes den første søndagen hver måned frem til sommeren. Og gudstjenestene, de skal drives av ungdommen og unge voksne.

- Målet er at flest mulig skal bli engasjert, enten det er møteledere, musikere, teknikere eller kaffekokere. Dette er jo erfaring som er veldig grei å ha med tanke på at de som driver BRU også er de neste som kan bli spurt om å drive de lokale gudstjenestene. Så håper vi jo at mange kommer på BRU-gudstjenestene framover, ikke plent bare fra menighetene, men at også de som kommer utenfra kan finne en plass på BRU. Om vi blir store nok, kan vi etterhvert øke frekvensen på gudstjenestene til mer enn en gang i måneden også. Vi ønsker vekst og det å holde et utadrettet fokus fremover.

 

 

 

Les også

Skal be for barna 24 timer i døgnet i en uke

Søndagsskolen Norge ønsker seg enda flere voksne forbedere for sin bønneuke der barna blir bedt for døgnet rundt.
Les mer

Mener kristne organisasjoner henger etter på digitalisering

Bibelinspirator i Bibelleseringen, Finn Olav Felipe Jøssang, håper Bibelappen Connect kan utfordre kristne ungdomsorganisasjoner til å utvikle flere digitale bibelressurser.
Les mer

Ungdom feiret nyttår på leir

Både i Tistedal i Østfold og på Liland i Vest-Agder feiret baptister inngangen inn i det nye året på leir.
Les mer
1 - 3 av 135
1 2 3 4 5 ... 45 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone