Fem tips til deg som lever mellom to kulturer!
Fem tips til deg som lever mellom to kulturer!
20 desember 2017
Du trenger ikke å velge mellom kulturene. Ta med deg det beste fra hver av dem.

Av Espen Thilesen

Malin Anthonystallin og Vinusha Pathmasri  er to av ungdommene som møtes i Talsmannen Baptistmenighet annenhver fredag. De forteller at tidligere var møtene preget av mye bibelundervisning, mens nå er det mer samtale og diskusjon om utfordringene ved å være kristen i dagens samfunn og om hvordan det er å leve mellom to veldig forskjellige kulturer.

- Det vanskeligste med å ha en bakgrunn som dette er å finne ut av hvem man er. Er man norsk ellet tamilsk? Vi opplever ofte at vi ikke oppfattes som "tamilske nok" blant tamilske, og ikke "norske nok" blant nordmenn» forteller de. «Men vi er aldri helt alene. Familiene er alltid der, og vi har ofte en veldig sterk relasjon til foreldrene våre. De er våre veiledere.

Når vi spør om hva de som multikulturelle kan bidra med til samfunnet får vi kontant svar: «Vi kan fortelle at det finnes noe utenfor Norges grenser! I betydningen av å hjelpe folk til å forstå at hele verden er ikke som Norge.»

Her er Malin og Vinushas fem tips til deg som lever mellom to kulturer:

  1. Du trenger ikke å velge mellom kulturene. Ta med deg det beste fra hver av dem og finn din egen måte å leve på.
  2. Du opplever kanskje at kulturene krasjer og at folk stiller spørsmål ved din levemåte. Ikke nøl med å forklare hvorfor du lever som du gjør. Folk er som regel bare nysgjerrige, men også veldig åpne for å høre om andre måter å leve livet på enn hva man skulle tro.
  3. Snakk med hverandre. Du har nok mange i din vennekrets som opplever det samme som deg. Ganske ofte blir ting litt lettere når man får satt ord på hva man opplever, og eventuelt sliter med.
  4. Veien blir til mens man går. Du trenger ikke å ha svar på alt innen en viss tidsramme. Erfaringene du gjør deg gjennom livet vil forme valgene du tar.
  5. Stol på Gud. I likhet med oss opplever du kanskje at du ikke helt vet hvem du er, men husk at Gud har kjent deg før han formet deg i din mors liv.. Så om du er på villspor, er det iallfall en som vet akkurat hvem du er.

 

 

Les også

Areopagos overtar baptistenes Ungkloster-arbeid

Areopagos tar over kommunitetsarbeidet Ungkloster fra Ung Baptist. Leder i Ung Baptist Kjell Einar Mong Granholt (t.v) er fornøyd med at Ungkloster-koordinator Fredrik Krunenes fra nyttår blir kollega med leder for Etter Kristus, Ruth Burch Skree, i Areopagos. Håpet er at enda flere skal få øynene opp for et forpliktende kommunitetsliv preget av trospraksis, rytmer og fellesskap i hverdagen sammen med Gud.
Les mer

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer

Ber norske kristne være mer kritiske til egen kultur

– Kristne som går i menigheter der folk stort sett ligner dem selv bør være mer ukomfortable med det, sier Gabriel Stephen.
Les mer
1 - 3 av 152
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone