Markerte reformasjonen
Markerte reformasjonen
31 oktober 2017
31. oktober var det 500 år siden Luther slo opp sine 95 teser mot avlatshandel på kirkedøren i Wittenberg. Det ble starten på en ny tid.

Av Roger Dahl

Selv om baptistene aldri har sett på reformasjonen som starten på sin virksomhet, er det slik at omveltningene som skjedde i det kristne liv i reformasjonen ga grobunn også for framveksten av baptismen.

Les om veien fra Wittenberg til den første baptistmenighet

Den første døperbevegelsen opplevde forfølgelse og undertrykkelse fra alle hold, også fra Luther og hans meningsfeller. fremdeles  lever det mennesker som har erfart at majoritetskirken opptrådte undertrykkende overfor minoritetene. Likevel er dagen i dag en dag for lykkeønskninger og gode ønsker.  Både for de lutherske kirker såvel som for hele protestantismen.

Ba om tilgivelse

Derfor deltok også Baptistsamfunnets generalsekretær Terje Aadne i reformasjonsmarkeringen i Trondheim, hvor det var lagt vekt på en økumenisk markering av dagen.

Illustrasjonsfoto fra Nidarosdomen. Foto: Tormod Kjensjord/Olavsfestdagene

Se gudstjenesten fra Nidarosdomen 31. oktober 2017

Relaterte lenker

Les også

– Viktig at tros- og livssynssamfunnene står sammen

Med 30 års fartstid i økumeniske råd, har nylig pensjonerte Dag Nygård vært en sentral aktør i å forme en retning for det norske livssynsfeltet i en tid med store forandringer.
Les mer

Fredsgudstjeneste for Ukraina

Både kongehus, regjering og kirke-Norge kom tirsdag sammen i bønn for situasjonen i Ukraina. Anledningen var direktesendt fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo.
Les mer

Har tro på mer økumenisk samarbeid

En ny rapport fra Norges Kristne Råd viser en stor velvilje til å samarbeide på tvers av ulike kristne kirkesamfunn i Norge til tross for ulik teologi og praksis.
Les mer
1 - 3 av 23
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone