Studenter fra Myanmar på Menighetsfakultet
Studenter fra Myanmar på Menighetsfakultet
27 oktober 2017
- Siden religiøse problemstillinger er viktige i dagens samfunn vil jeg lære og studere religionsstudier bredt fra perspektivet i Europa eller fra vesten. Jeg håper at jeg består slik at jeg kan dele dette emnet i mitt land, sier Thiri Nandar

Av Rosie Darkhua

I samarbeid med Myanmar Institute of Theology (MIT) og Det teologiske Menighetsfakultet (MF) har to heldige studenter fra Myanmar fått lov til å komme til Norge å studere. Dette er første gang MF og MIT har denne type avtale om utvekslingsprogram. Dette utvekslingsprogrammet er for 5 år og med fullt stipend fra Staten.

Myanmar Institute of Theology (MIT) er et protestantisk kristent baptist-seminar i Insein Township, Yangon, Myanmar (Burma). Det er opprinnelig kjent som Willis og Orlinda Pierce Divinity School som ble grunnlagt i Juni 1927 på Seminary Hill. De hadde kun fire studenter i starten.

Thiri Nandar fra Kaw Taung og Lwa Le Mu fra Khanti er de første studentene som fikk denne muligheten. Det er ikke noe nytt å få kultursjokk når du er kommet til et land som du ikke har vært i før. For Nandar og Le Mu er språk, klimaforskjell, natur, den gode transportsituasjon, levestandarden og spesielt fokus på menneskerettigheter det som gjør mest inntrykk på dem.

Dette sa Lwa Le Mu om sammenligning av fokuset i teologien i Myanmar og Norge:

- Jeg vet ikke så mye om andre teologiske institusjoner i Myanmar, men etter min mening er teologiske tanker mellom Norge og Myanmar ikke så forskjellig, spesielt med MIT. Undervisningsmåter og ressurser, som referansebøker og materiale som brukes til å undervise, er forskjellige.

Målet og drømmen er å ta høyere utdanning innenfor teologi og bruke dette til å undervise i hjemlandet deres.

Bilde: Lwa Le Mu (til venstre) og Thiri Nandar 

Les også

Høyskolen for ledelse og teologi fyller 15 år

I løpet av høstsemesteret har feiringen av 15 års-jubileet til HLT startet. Skolen feiret at det har vært studiestart 15 år på rad med spente og engasjerte studenter.
Les mer

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer
1 - 3 av 250
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone