Menighetsjubileene i kø
Menighetsjubileene i kø
10 oktober 2017
Aune Baptistmenighet feiret 130-årsjubileum med besøk fra nabomenighetene søndag 24. september.

Av Roger Dahl

Menighetsjubileene i kø

Aune menighet markerte sitt 130-årsjubileum med felles sang og musikkmøte på bedehuset Betania (som er 160 år). Det ble en minneverdig samling hvor Aase Johanne Aune talte, Frank Einar Hansen sang solo og spilte orgel, og Bård Jørgen Kollbotn ledet. Menigheten hadde invitert ungdomskoret fra Harstad Baptistmenighet/Medkila kirke til å synge. Det var omlag 80 personer på gudstjeneste og kirkekaffe.

Kvæfjord Baptistmenighet feiret 130-årsjubileum søndag 3. september. I tillegg til stort festmøte der Arild Brun Svendsen deltok med forkynnelse, og levendegjorde bibelfortellingene, var det et arrangement på gården der menighetens første forstander, Per Fredrik, bodde ute på Kveøy.

Arendal Baptistmenighet feiret 150-årsjubileum lørdag 2. september med åpen dag og fest søndag 10. september. Helgen etter feiret Baptistkirken Oppdal at det er gått 125 år siden baptistmenigheten ble stiftet. Jubileet ble feiret sammen med Oppdal kristne senter, som også har sin opprinnelse i baptistmenigheten.  Første oktober slo Bø Baptistmenighet på stortromma med feiring av 100-årsmarkering.

14.-15. oktober feirer Sortland at det har gått 10 år etter revitaliseringen av menigheten, neste er år det 30 år siden menigheten ble stiftet. Terje Aadne og Peter Ngaidam besøker menigheten i forbindelse med 10-årsmarkeringen.  På Sommarøy feirer en 125-årsjubileum samme helgen med besøk av hovedstyreleder Magnar Mæland. Risør Baptistmenighet feirer 150-årsjubileum 22. oktober med besøk av generalsekretær Terje Aadne. Tidligere i år har også menigheten på Stokkøya feiret 75-årsjubileum.

Dessuten er det et aldri så lite jubileum for Baptistsamfunnet, for det har gått 20 år siden Nordkapp Baptistmenighet og Sola kristne fellesskap ble tatt opp som medlemsmenigheter i kirkesamfunnet. Menighetene var den første av en lang rekke med nye menigheter som er tatt opp. Og hele 41 av 101 menigheter har vært medlem i Baptistsamfunnet mindre enn 20 år. De tre siste ble tatt opp i sommer.

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 97
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone