125-årsjubileum i forsoningens tegn
125-årsjubileum i forsoningens tegn
20 september 2017
Oppdal Baptistmenighet og Oppdal Kristne Senter feiret sammen. Det var invitert til stor fest og jubileumsfeiring lørdag og søndag 16.-17. september, når Oppdal Baptistmenighet feiret 125 år.

Av Roger Dahl

Oppdal Baptistmenighet og Oppdal Kristne Senter inviterte til feiring av felles historie.

- Det var spennende å se hvordan menighetene kan feire felles røtter og i dag samarbeider på flere plan. Spesielt flott er det at ungdommene finner sammen på tvers av menighetene og at vitnesbyrdet om enhet og forsoning blir synlig i bygda, sier generalsekretær Terje  Aadne, som representerte baptistsamfunnet sammen med hovedstyremedlem Egil Sagen.

Også de to lokale menighetslederne, Odd Erling Uv og Geir Morten Rogstad, var fornøyd:

–  Det ble en innholdsrik jubileumshelg, og vil gleder oss over at de to menighetene kunne feire jubileet sammen, i takknemlighet til Jesus Kristus som har latt oss få være med i hans arbeidsfellesskap for å bygge Guds rike, side om side med andre troende i bygda, understreker Uv og Rogstad.

Kulturell festkveld

125-årsjubileet ble markert 16. – 17. september med en kulturell festkveld i Oppdal Kristne Senter lørdag med lokale sang- og musikkrefter der flere har sitt opphav i Baptistmenigheten og Oppdal Kristne Senter, Oppdal Gospelkor, Gjert Kristian Øhrn, Oline Rogstad, Märtha Louise Robertsen, Teeno Worship, Connected-band, m.fl. Etterpå var det servering og stort kakebord.

Søndagen feiret en jubileumsgudstjeneste i Baptistkirken. Hovedtaler var generalsekretær i Baptistsamfunnet, Terje Aadne. Varaordføreren deltok og det var hilsener fra flere. I gudstjenesten deltok menighetenes egne sang- og musikkrefter, det var søndagsskole og kirkekaffe for alle som ønsker det etterpå.

Felles opphav

125-årsjubileum i forsoningens tegn

Uv og Rogstad forteller at Baptistmenigheten og Oppdal Kristne Senter har felles opphav og åndelige røtter og det har vært kontinuerlig virksomhet helt siden starten i 1892. På bildet til venstre er de to sammen med Hans Rogstad som har vært pastor i Oppdal Kristne Senter i mange år.

Menighetene har i dag et godt og tett samarbeide, og smerten som fulgte i kjølvannet av brytningene i på 1980-tallet, er et tilbakelagt kapittel for begge menighetene, som inntil 1984 var en menighet.

–  I løpet av 125 år har det vokst frem et rikt gudstjenestefellesskap og et mangfold av virkegreiner i det som i dag er to menigheter. Arbeidet har hatt betydning langt ut over bygdas og landets grenser, sier de.

Forsoning

At de to menighetene har funnet tonen sammen har stor betydning. Viktig pådriver for det i starten var ønsket om å stå sammen som kristne i bygda, og da Folkekirken inviterte til fellesskap sa det seg selv at en tilnærming var i gang.

For skillet var i sin tid både bittert og sårt. Det husker alle som var involvert. Desto større er gleden over at en drøyt 33 år senere feirer jubileum sammen, og gjennom en god del år har hatt et godt fellesskap som kristne menigheter i bygda.

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 71
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone