Baptistkirka tas vare på
Baptistkirka tas vare på
29 august 2017
Flere år etter at den gamle baptistkirka på Eidsvoll ble solgt til et selskap som ville bygge nye boliger ser det ut til at bygget blir tatt vare på på en god måte.

Av Roger Dahl

Baptistkirka tas vare på

I følge Ullensaker Blad  (faksimile) har selskapet Sundgaten 10B, som ble opprettet for å utvikle eiendommen, nå blitt solgt til nye eiere da opprinnelige planer for eiendommen ikke lot seg gjennomføre.

Baptistkirka, som ble bygget som bedehus allerede i 1890 årene, opprinnelig lå det på en tomt nedstrøms tettstedet Sundet, ble senere flyttet opp til Sundetoppen, og på 1930-tallet kjøpt opp av Oslo 1. Baptistmenighet, som lokale for menghetsplantingen på Eidsvoll. I 1944 ble dagens baptistmenighet på Eidsvoll stiftet, og kirka var menighetens kirkebygg i mer enn 60 år etter menighetsstiftelsen.

De nye eierne av bygget har satt i gang med oppussing, blant annet tilbakeføres bygget utvendig til opprinnelig utsende med flotte tømmervegger. Eierne ser for seg muligheter for serveringslokaler og et atelie, og i artikkelen i Ullesaker Blad utfordres bygdefolket til å gi innspill til bruken.

Baptistkirka tas vare på

Før eiendomsselskapet som ønsket eiendomsutvikling landet endelig på at en ikke kunne bygge ut eiendommen forsøkte en å gi bort bygget, som har god tømmerkasse, om den ble fjernet fra tomten. Et forsøk på å flytte kirkebygget til bygdetunet med kommunal finansiering strandet, da det ble for dyrt for kommunen.

Nå blir det i stedet ny virksomhet i kirkebygget, som blir stående på den idylliske tomten rett ved Vorma overfor Sundet i Eidsvoll.

Eidsvoll Baptistmenighet flyttet etter salget inn på bedehuseiendommen Sundhøi,som de senere har kjøpt og satt i stand til menihetens virksomhet.

 

Relaterte lenker

Les også

Det var en gang

Karrige forhold, men stor leirglede på leir i tidligere tider.
Les mer

HLT Ønsker å utruste og inspirere til tjeneste

Rektor Arne Mella på HLT forteller om høstens fagdag med foredrag om fire kvinnelige ledere som var med og forandret historien.
Les mer

Trenger vanlige frimodige mennesker

- Gud trenger vanlige mennesker til å bringe ut budskapet, var oppfordringen til Sommarøy Baptistmenighet i 125-årsjubileet.
Les mer
1 - 3 av 45
1 2 3 4 5 ... 15 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone