Ønsket nypastoren velkommen!
Ønsket nypastoren velkommen!
7 juni 2017
Det måtte fem språk til for å ta imot Jan Helge Hindenes som pastor i Bergen Baptistmenighet på selveste pinsedagen!

Av Ivar Hjelmervik​, fra bergenbaptistmenighet.org

Første pinsedag er selvsagt historisk i den globale kristne menighet. Det sørget Jesus selv for da han sendte Den Helige Ånd nettopp på denne jødiske høytidsdagen som senere også er blitt kalt kirkens fødselsdag. Men for Begen Baptistmenighet ble pinsedagen også lokal-historisk da vår menighet ble stiftet på første pinsedag året 1870.

Første pinsedag i år, ble igjen en merkedag for menigheten! Dette var dagen da vi hadde gleden av å ønske velkommen og innsette vår nye pastor Jan Helge Hindenes!
Med fullsatt kirke – ca 180 møtedeltakere – ble dette en  feststund og en høytidsstund.                                                     

Med deltakelse på fem forskjellige språk – kunne det også minne litt om den første pinsedagen. For ”språkunderet” er vel kanskje noe av det som de fleste kristne forbinder med den dagen.                                                                                                       

Å grave opp igjen brønner. I sin innsettelsestale tok Jan Helge Hindenes utgangspunkt i Johannes evangelium, kap. 4 om da Jesus stoppet for å hvile ved Jakobs brønn ved byen Sykar. Han utdypet bildet om å grave opp igjen brønner: Det ”betyr at vi ved Guds hjelp skal gjøre synlig for mennesker det dei treng for å se Jesus att.”

Etter gudstjenesten ble vi invitert til ekstra god kirkekaffe med tilbehør som var laget til etter alle kunstens regler!

Les også

Fellesskap i nattverden

I gudstjenesten 3. november feiret Bergen Baptistmenighet nattverd. Pastor Jan Helge Hindenes la tydelig fokus på fellesskapet i sin forkynnelse om nattverden.
Les mer

Tror på det gode i fellesskapet

Therese Helene Kongshavn er nyansatt leder for barna i Bergen Baptistmenighet.
Les mer

Hallaien! - Vil du bli barneleder i Bergen baptistkirke?

Trives du med barn, liker du å synge og lede nybrottsarbeid? Søk på ledig stilling som barneleder i Bergen Baptistmenighet.
Les mer
1 - 3 av 15

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone