inspirerende dag med "Baptistisk teologi"
inspirerende dag med "Baptistisk teologi"
4 mai 2017
Fredag 19. mai inviterer Høyskolen for ledelse og teologi i samarbeid med Baptistenes Høyskoleråd til fagdag ved skolen.

Fagdagen har tema "Baptistisk teologi". Dr. Anthony Cross fra IBTS Centre, Amsterdam og Dr. William Atkinson fra London School of Theology, to av verdens ledende teologer, kommer for å presentere sine tanker rundt hvordan vi skal forstå og praktisere dåp, og bli fylt av Ånden. I tillegg vil HLTs egen Linda Aadne og Gabriel Stevens fra Skien Baptistmenighet delta. Fagdagen starter kl 9.00 på morgenen 19. mai og er en god anledning til faglig oppdatering, til å møte gode kolleger og dele fellesskap.

Meld deg på via: https://hltfagdag.eventbrite.com/

Program:
09:00 Registrering
09:30 Innledning
09:40 Gabriel Stephens: “The Cultural and Religious Background of the Early Baptists in Norway.”
10:20 Linda Aadne: “Believer’s Baptism in Norway: Streams of Theological Influences”
11:10 Anthony Cross: “’Immersed in God’: Baptism in the Global Baptist Community”
12:00 Lunsj
12:45 Anthony Cross: “The Evangelical Sacrament - Baptisma Semper Reformandum”
14:00 William Atkinson: “’Baptise’ and other Liquid Metaphors in New Testament Pneumatology”.
15:15 Samtale: McClendon’s Baptist Theology

Hele dagen blir på engelsk.

Anthony Cross (Phd) har undervist historie og teologi ved University of Oxford og ved University of Surrey. Fra 2009 til 2012 var dr. Cross leder for The Centre for Baptist History and Heritage, Regent’s Park College, Oxford. Han er nå gjesteveileder ved IBTS Centre, Amsterdam. Dr. Cross er forfatter av bøkene Recovering the Evangelical Sacrament: Baptisma Semper Reformandum (Eugene, OR: Pickwick Publications, 2013) og Baptism and the Baptists: Theology and Practice in Twentieth-Century Britain (Paternoster Press, 2000).

William Atkinson (Phd) er foreleser i pentekostale og karismatiske studier ved London School of Theology og er leder for det pentekostale teologiske nettverket EPTA (European Pentecostal Theological Association). Dr. Atkinson var tidligere rektor for Regents Theological College, og han har skrevet bøkene (m.fl.) Baptism in the Spirit: Luke-Acts and the Dunn Debate (2011) og Trinity after Pentecost (2013).

Linda Aadne underviser i baptistisk historie og nytestamenlig teologi ved Høyskolen for ledelse og teologi. Hun er også doktorkandidat ved IBTS Centre i Amsterdam. Ved siden av studiene jobber også Linda Aadne som pastor i Gardermoen Kristne Felleskap.

Gabriel Stephens jobber som ungdomspastor i Skien Baptistmenighet. Han er underveis å fullføre en master i baptistisk teologi og historie ved IBTS Centre i Amsterdam.

 

Meld deg på via: https://hltfagdag.eventbrite.com/

Les også

Løfte i flokk

Rektorene Arne Mella og Elin Evenrud gleder seg over at landsmøtet bestemte i sommer å igangsette den treårige innsamlingsaksjon Løfte i flokk til fordel for skolene.
Les mer

HLT Ønsker å utruste og inspirere til tjeneste

Rektor Arne Mella på HLT forteller om høstens fagdag med foredrag om fire kvinnelige ledere som var med og forandret historien.
Les mer

Baptistenes teologiskole

Høyskolen for Ledelse og Teologi og Det norske baptistsamfunn inviterer til to dager med fokus på baptistisk identitet og historie, lederrollen og Åndens utrustning.
Les mer
1 - 3 av 74
1 2 3 4 5 ... 25 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone