Økumenisk leder
Økumenisk leder
28 mars 2017
Terje Aadne ble i rådsmøtet 2017 gjenvalg som leder for Norges kristne råd for to år.

Av Roger Dahl

Aadne slutter seg til rekken av baptistledere gjennom tidene som har vært tydelig tilstede i det økumeniske landskapet. På rådsmøtet tilø Norges kristne råd ble ha ngjenvalg som leder for en ny toårsperiode.

Tidligere har Billy Taranger hatt samme verv, mens Per Midteide ledet interimsstyret da det økumeniske rådet ble etablert for 25 år siden.

Både Taranger og Midteide har hatt  ulike økumeniske posisjoner på vegne av Baptistsamfunnet. Også andre av våre ledere har vært viktige aktører i det økumeniske landsskapet. Det finnes ingnen samlet oversikt over slike engasjemeny, men for eksempel var Per Øvergaard leder av Norges Frikirkeråd. Markante baptistledere som Peder Eidberg og Nils J. Engelsen var markante aktører i ulike økumeniske sammenhenger, som de to gamle nestorene fra Oslo, Jakob Øhrn og Arnold Øhrn var det i første del av forrige århundre.

For tiden er blant annet Jan Sæthre, Skien leder av Kirkens Nødhjelps representantskap. Siri Dufset Fjeldberg, Hamar er med i Bibelleseringens styre, Ola Liland, Halden er med i styret til Hjelp jødene hjem, Roger Dahl, Drammen leder styret til Sandomstiftelsen, Ingrid Ese Folkestad, Bykirka Lillehammer er styreedlem i Familie@Medier, Hau Puch Doan, Det vietnamesiske baptistmenighet i Oslo, er styremedlem i K-stud og Mette Marie Hebnes er med i ledelsen av styret til Kristent Interkulturelt arbeid.

 

 

 

Les også

Generalsekretær i ti år

«Det sterkeste inntrykket er takknemligheten til alle de som utrettelig i store og mindre menigheter rundt i landet gir av livene sine for at mennesker skal ha et menighetsfellesskap og få møte Kristus i lokalsamfunnet.
Les mer

Takk og innsettelse

I landsmøtets samling søndag formiddag ble skiftet av generalsekretær markert med takk til Terje Aadne og innsettelse av Bjørn Bjørnø. Se gjerne opptak av gudstjenesten i artikkelen.
Les mer

Er med på laget fra august

Generalsekretærkandidat Bjørn Bjørnø er tilsatt i en engajsementstilling fra august til oktober, og vil bruke tiden fram til landsmøtet for å bli bedre kjent med baptistene.
Les mer
1 - 3 av 31
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone