Startet høsten med fest
Startet høsten med fest
26 september 2016
De syriske kokkene Ahmad Alzayed og Mohamad Mohamad pakker ut det rikholdige mattilbudet. Internasjonal kafé på Borkenes er i gang for høsten.

Av Arne-Johan Johansen

Internasjonal kafé på Borkenes er et sosialt tilbud til flyktninger og holder åpent hver lørdag mellom kl. 16.00 og kl. 19.00 i underetasjen av Baptistkirka .

Målet er å lage et treffsted der flyktninger og nordmenn møtes, blir kjent med hverandre og der det øves på å snakke norsk. Forskjellige lokale lag og foreninger har ansvar for hver sin lørdag etter en turnus satt opp av Frivillighetssentralen i Kvæfjord.

Etter en lang sommerferie er tiltaket nå i gang igjen, og lørdag 24.september  ble en flott markering av høstsesongen. Etter initiativ fra baptistpastor Magnus Lund og Frivillighetssentralen var det lagt opp til skikkelig matfest.

Startet høsten med fest To syriske kokker sammen med den lokale kokken Trygve Ottestad hadde satt sammen en brei meny, litt fra norsk tradisjon og mest fra Syria. Noen av råvarene ble dekket av støttespillere, men størstedelen ble levert av Frelsesarmeen i Harstad som har mottatt overskuddsvarer fra alliert treningssenter. Det var bare å forsyne seg, både en og to ganger. Der var mer enn nok til alle.

Av praktiske grunner ble kafeen denne gang flyttet opp i baptistkirkas romslige arealer. Nærmere hundre personer var møtt fram, både nordmenn og flyktninger. Alle hygget seg sammen rundt bordene, og praten gikk livlig.

 

 

 

 

 

Les også

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer

Ber norske kristne være mer kritiske til egen kultur

– Kristne som går i menigheter der folk stort sett ligner dem selv bør være mer ukomfortable med det, sier Gabriel Stephen.
Les mer
1 - 3 av 82
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone