Filmmannen fikk hjemlov
Filmmannen fikk hjemlov
14 juni 2016
Fredag, 3. juni, fikk pastor Asbjørn Häger, Halden, hjemlov, 89 år gammel. Kjent i hele Norge for arbeidet med kristen film tilknyttet Billy Grahams organisasjon.

Asbjørn Häger sendte en filmhilsen til Kvæfjord Baptistmenighet da han deltok på Blink - baptistenes landsmøte og sommerfest. Asbjørn var pastor i Kvæfjord på 1950-tallet,og fokuserte i sin hilsen på sangstrofen "Det enda som bär" og minte om viktigheten av å holde seg til Jesus.  Magnus Lund har filmet.

Asbjørn Häger var fra Borge i Østfold, der han ble født 21. mai i 1927. Han ble døpt og tillagt Halden Baptistmenighet 13. juni 1943.

Asbjørn studerte ved  Misjonsskolen fra 1945 til 49, har sener vært pastor i Rjukan, Kvæfjord, Hamar og Brumunddal. Fra 1964 til 71 var han landssekretær i Ung baptist. Fra 1971 arbeidet Asbjørn som representant for World Wide Pictures med Billy Grahams filmer, etter hvert ut far Gospel Center AS, som han var med å starte i 1974.

Engasjementet for film og evangelisering gjennom film varte ved langt utover vanlig pensjonsalder, og trofast reiste Asbjørn rundt i hele Norge med filmene.

I en vakanseperiode tidlig på 1990-tallet var Asbjørn med å utførte deler av generalsekretæroppgavene i Baptistsamfunnet. Han har også vært leder for baptistungdommen i Nord-Norge, viselandsleder i Ung baptist og medlem av hovedstyret. Asbjørn var med i Tistedal menighet der han var trofast med, alltid oppmuntrende og positiv. Slik husker vi han også som kollega og venn.

Asbjørn ble gift med Signe i 1949, de fikk barna Grethe, Solveig og Bjørn, og de fikk et langt samliv sammen inntil Signe døde for noen få år siden.

Asbjørn fikk være frisk til han i vinter ble rammet av hjerteinfarkt .Etter det ble an gradvis svekket. Asbjørn gravferd går fra Os kapell i Halden fredag 17. juni kl. 11.00.

Vi lyser fred over Asbjørn Hägers gode minne!

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 84
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone