Filmmannen fikk hjemlov
Filmmannen fikk hjemlov
14 juni 2016
Fredag, 3. juni, fikk pastor Asbjørn Häger, Halden, hjemlov, 89 år gammel. Kjent i hele Norge for arbeidet med kristen film tilknyttet Billy Grahams organisasjon.

Asbjørn Häger sendte en filmhilsen til Kvæfjord Baptistmenighet da han deltok på Blink - baptistenes landsmøte og sommerfest. Asbjørn var pastor i Kvæfjord på 1950-tallet,og fokuserte i sin hilsen på sangstrofen "Det enda som bär" og minte om viktigheten av å holde seg til Jesus.  Magnus Lund har filmet.

Asbjørn Häger var fra Borge i Østfold, der han ble født 21. mai i 1927. Han ble døpt og tillagt Halden Baptistmenighet 13. juni 1943.

Asbjørn studerte ved  Misjonsskolen fra 1945 til 49, har sener vært pastor i Rjukan, Kvæfjord, Hamar og Brumunddal. Fra 1964 til 71 var han landssekretær i Ung baptist. Fra 1971 arbeidet Asbjørn som representant for World Wide Pictures med Billy Grahams filmer, etter hvert ut far Gospel Center AS, som han var med å starte i 1974.

Engasjementet for film og evangelisering gjennom film varte ved langt utover vanlig pensjonsalder, og trofast reiste Asbjørn rundt i hele Norge med filmene.

I en vakanseperiode tidlig på 1990-tallet var Asbjørn med å utførte deler av generalsekretæroppgavene i Baptistsamfunnet. Han har også vært leder for baptistungdommen i Nord-Norge, viselandsleder i Ung baptist og medlem av hovedstyret. Asbjørn var med i Tistedal menighet der han var trofast med, alltid oppmuntrende og positiv. Slik husker vi han også som kollega og venn.

Asbjørn ble gift med Signe i 1949, de fikk barna Grethe, Solveig og Bjørn, og de fikk et langt samliv sammen inntil Signe døde for noen få år siden.

Asbjørn fikk være frisk til han i vinter ble rammet av hjerteinfarkt .Etter det ble an gradvis svekket. Asbjørn gravferd går fra Os kapell i Halden fredag 17. juni kl. 11.00.

Vi lyser fred over Asbjørn Hägers gode minne!

Les også

Jeg vil hedre Asbjørn Häger

Baptistpastor Asbjørn Häger jobbet på heltid for Billy Graham-organisasjonen siden rundt 1970 til han ble pensjonist. Han har reist land og strand i hele Norge og vist filmer som er utgitt av organisasjonen. Det som kjennetegnet Asbjørn var hans lidenskapelige brann for å utbre evangeliet.
Les mer

Kristne briter føler seg marginalisert

I en ny undersøkelse mener 67 prosent av de kristne respondentene at det ikke anses akseptabelt i det britiske samfunnet for kristne å dele sin tro med andre slik denne gatepredikanten i gjør i Covent Garden. FOTO: Wikimedia Commons
Les mer

Kjører med bibelvers på panseret

Rallysjåføren Simon Wågø Syversen (24) har plassert «den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen på bilen.
Les mer
1 - 3 av 17
1 2 3 4 5 ... 6 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone