Deler ut Kingpris
Deler ut Kingpris
7 januar 2011
Svenskene feirer i år Martin Luther King dagen med å gi Kingprisen til Annika Spalde, som får prisen for sitt aktive ikkevolds arbeid. Hun er kalt Sveriges mest aktive diakon.

Av Roger Dahl

Svenskene feirer i år Martin Luther King dagen med å gi Kingprisen til Annika Spalde, som  får prisen for sitt aktive ikkevolds arbeid. Hun er kalt Sveriges mest aktive diakon.

Det var i 2003 tok svenske baptister sammen med kristna Fredsrørelsen initiativ til markering av Martin Luther King dagen, som i USA er en nasjonal helligdag. Dagen feires tredje mandag i januar. I dag står et bredt spekter av kirker og organisasjoner i Sverige bak arbeidet.

Også baptistene i Norge ønsker å fokusere på menneskerettigheter og deltar årlig i flere aksjoner og kampanjer. Holtekilen folkehøgskole har en egen linje som heter "krig og fred og sånt", som blant annet besøker Kings hjemby, og i Drammen baptistmenighet vil det være et spesielt fokus på King søndag 16. januar.

 

Les også

Hedret med Ikkevoldsprisen

Elsa-Britt Enger i Bestemødre for fred mottok tirsdag Ikkevoldsprisen under en tilstelning på Oslofjord Folkehøgskole. Den ble overrakt av Jørgen Watne Frydnes som i fjor mottok prisen på vegne av Demokrativerkstedet på Utøya.
Les mer

Ikkevoldspris i Martin Luther Kings ånd

Prisen, som er på 30.000 kr og et synlig minne deles ut fredag 22. april kl 12.00 i et åpent arrangement på Oslofjord Folkehøgskole i Bærum.
Les mer

– Ingen religion sier at kvinner skal utsettes for vold

Den norsk‐somaliske sykepleieren Safia Abdi Haase får Ikkevoldsprisen for sitt arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.
Les mer
1 - 3 av 72
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone