- Jeg er så redd, fortalte Maria oss
- Jeg er så redd, fortalte Maria oss
12 april 2017
Hun hadde vært ute ved Jesu grav på morgenen og funnet den tom.

Av: Roger Dahl

Hun var virkelig fortvilet da vi møtte henne. Maria, som var en av kvinnene i Jesu følge, men lot seg litt motvillig overtale til å fortelle. Og hun fortalte, om de siste dagenes begivenheter. Sist søndag hadde de kommet opp til Jerusalem, med Jesus i spissen for reisefølget. Utenfor Jerusalem fikk han låne en eselfole.

På den kom han ridende inn i Jerusalem, mens folkemengden ropte begreistret: Hosianna, Davids sønn! Velsignet er han som kommer i Herrens navn! Hosianna i det høyeste! Folk hadde kastet palmegrener foran han, noen hadde kastet klærne sine også, i pur begeistring. Han var blitt tatt imot som konge.

I løpet av et par/tre dager hadde stemningen snudd. Kanskje Jesus hadde vært for tydelig i sine taler? I alle fall hadde folkemengden vendt seg mot Jesus. Han ble håndtert som en forbryter. Fariseerne og de skriftlærde hadde vunnet, mente Maria.

Det er tydelig at Maria er redd. Hun lurer seg rundt et par hushjørner mens hun forteller videre om disse spennende dagene i Jerusalem.

Neste episode

Forrige episode

Bildene og historien er hentet fra spillet "Påskevandring" som kristenfolket på Ålgård gikk sammen om å framføre før påske 2011.

Les også

Følg påsken på baptist.no

Det var intense og utfordrende dager i påsken. Bli med på disiplenes opplevelser fra dag til dag gjennom påsken.
Les mer

En riktig god påske!

Det er ønsket fra generalsekretær Bjørn Bjørnø i det vi går inn i den andre påsken preget av Covid-19 og svært begrenset mulighet til å dele fellesskap!
Les mer

Påskeressurs

Påskehøytiden hjelper oss å sette fokus på det aller viktigste i vår kristne tro, Jesus. Siden restriksjonene gjør at mange ikke kan møtes fysisk, så har Ung baptist laget noen korte filmer om de viktigste hendelsene, spesielt tilrettelagt for aldersgruppen 5-10 år.
Les mer
1 - 3 av 39
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone