Da vi fikk fisk skjønte vi det var Jesus
Da vi fikk fisk skjønte vi det var Jesus
17 april 2017
som hadde ropt "Kast noten ut på andre siden av båten!"

Av Roger Dahl

Vi hadde lurt oss ut av Jerusalem. Klart å snike oss unna soldatene, før vi klatret over bymuren. Det tok flere dager før vi var framme ved Genesaretsjøen.  Der lå båten til Peter, som han hadde forlatt for å følge Jesus. Vi fikk være med ut på sjøen. Hele natten fisket vi. Men vi fikk ingen ting. Vi så at Peter var nedtrykt. Vi var nesten i land da vi så han på stranden.

Da morgenen kom, sto Jesus på stranden, men disiplene visste ikke at det var han.  «Har dere ikke noe å spise, barna mine?» sa Jesus til dem. «Nei», svarte de.  «Kast garnet ut på høyre side av båten, så skal dere få», sa Jesus. De kastet garnet ut, og nå klarte de ikke å dra det opp, så mye fisk hadde de fått.  Disippelen som Jesus hadde kjær, sa da til Peter: «Det er Herren.» Da Simon Peter hørte at det var Herren, bandt han kappen om seg – den hadde han tatt av – og kastet seg i sjøen. [......]Ingen av disiplene våget å spørre ham: «Hvem er du?» De visste at det var Herren. Så gikk Jesus fram, tok brødet og ga dem, det samme gjorde han med fisken. (Joh 21, 4-7, 12-13)

Jesus viste seg for disiplene flere ganger enn denne ene gangen på stranden. Han møtte dem mens de var samlet i Jerusalem. Han møtte Tomas, som fikk stikke fingrene sine i sårene hans. Han møtet dem som var på vei til Emmaus, og han vise seg også for mange andre, slik at ingen skulle behøve å tvile på at Jesus var stått opp fra de døde.

Les forrige episode

Bildene og historien er hentet fra spillet "Påskevandring" som kristenfolket på Ålgård gikk sammen om å framføre før påske 2011.

Les også

Følg påsken på baptist.no

Det var intense og utfordrende dager i påsken. Bli med på disiplenes opplevelser fra dag til dag gjennom påsken.
Les mer

En riktig god påske!

Det er ønsket fra generalsekretær Bjørn Bjørnø i det vi går inn i den andre påsken preget av Covid-19 og svært begrenset mulighet til å dele fellesskap!
Les mer

Påskeressurs

Påskehøytiden hjelper oss å sette fokus på det aller viktigste i vår kristne tro, Jesus. Siden restriksjonene gjør at mange ikke kan møtes fysisk, så har Ung baptist laget noen korte filmer om de viktigste hendelsene, spesielt tilrettelagt for aldersgruppen 5-10 år.
Les mer
1 - 3 av 39
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone