10mars
12mars
Lederkonferansen 2018
Lederkonferansen 2018
Skapt til fellesskap er tema for baptistenes lederkonferanse 9-11 mars på Scandic Hotel Ambassadeur i Drammen.

Ny lederkonferanse er planlagt 9.-11. mars 2018 med pastordager i forkant, 7.-9. mars. Vi jobber med detaljene i programmet og regner med vi kan slippe nettsiden med all informasjon og påmelding midt i november. Mer enn 280 baptistledere var samlet i Drammen til lederkonferanse i 2017. Neste år kan du være med å oppfylle målet om 310 deltakere!

Påmelding hos Checkin

 

Lederkonferansen er for deg som er

 • leder for barn og ungdom
 • leder for voksne
 • er med i menighetsrådet
 • er pastor
 • som på annet vis er leder, eller ønsker å lære mer om å være leder i Guds rike

Lederkonferansen er en unik mulighet til å reise sammen med de andre lederne fra din menighet, og få felles impulser og inspirasjon.

Lederkonferansen 2018

Sted:
Konferansen er lagt til  Scandic Ambassadeur Hotel, Strømsø torg 7, 3044 Drammen og Drammen baptistkirke. Hotellet ligger rett ved Strømsø torg, der også baptistkirken ligger, med jernbanestasjon og bussterminal rett ved.

Lederkonferansen 2018

Tid:
Konferansen starter fredag 9. mars og avsluttes søndag 11. mars.
Påbyggingsdager for pastorer og menighetsforstandere fra 7. mars. Menighetsrådsmedlememr/ledere er spesielt invitert fredag 9. mars.

Besøk oss på facebook

Program

Fredag 9. mars
16.00 Registreringen åpner
18..00-19.30 Middag
19.30 Åpningsmøte
Taler: Knut Idland
21.30 Kveldskafé i baptistkirka

Lørdag 10. mars

08.00-09.00 Frokost
08.30-10.30 Ung baptist årsmøte
09.00 Bønn og lovsang
09.30 Seminar:
Dele livet – erfaringer fra Project Vienna, Andrea og Walter Klimt
10.45 Pause
11.00 Seminar:
Flergenerasjonsmenighet, Knut Idland
Basic 1
12.30 Lunsj
14.00 Parallelle seminarer
Livslang etterfølgelse - levende tro, Vigdis Skau Gjervoldstad
Fellesskapsbygger, ikke avklart mht foredragsholder pr nå
Fellesskap som smerter, Einar Nymoen
Hvordan nå ungdom i en tradisjonell menighet Miriam Sommerseth
Basic 2
15.00 Pause
15.30 Parallelle seminarer
Ungt kloster, hva og hvordan? Fredrik Krunenes
Menighetsplanting, ikke avklart mht foredragsholder pr nå
Bønn i fellesskapet, Bjørn Olav Hansen
Kreativ bibelfortelling, Jorunn Singstad Djupvik
Faser og overganger barn til ungdom, Vigdis Skau Gjervolstad
16.30 Pause
17.00 Parallelle seminarer
Alle kan være veileder? Sveinung Vaagen
Lovsang som bygger fellesskapet, Simen Andersen
Livsrytmer som bærer, Fredrik Krunenes
Jesus kids, Kåre Skuland
18.00 Middag
19.30 Kveldsmøte
Taler: Kjell Einar Granholt!
21.30 Kveldskafé i baptistkirka

Søndag 11. mars

08.00-09.00 Frokost

09.00 Fellesseminar
Inkluderende fellesskap, Imi Stavanger
Basic 3
10.30 Pause
11.00 Fellesseminar
Multikulturelle fellesskap, Bente Sandtorp med gjester
12.00 Pause
12.15-13.30 Felles avslutning
Shalome Croos og Magnar Mæland
13.30 Lunsj

Fra onsdag 8. mars på ettermiddagen er det påbygningsdøgn for forstandere og pastorer. Fredag formiddag inviteres også menighetsrådsmedlemmer/ledere til temadag.

Påmelding hos Checkin

Program for pastordagene og menighetslederdagen

Onsdag 7. mars

16.00 Adelfias årsmøte
18.00 Middag
19.30 Fellesskapskveld

Torsdag 8. mars
Fra 06.30 Frokost
09.00 Bønn og lovsang
10.00 Seminar:
Troende dåp i Norge, strømninger av teologisk innflytelse, Linda Aadne
11.00 Pause
11.15 Seminar:
Theological perspectives and practices on Fellowship, Leadership equipping and justice through the missional work of Project Vienna, Andrea og Walter Klimt
12.30  Lunsj
14.00 Seminar, Andrea og Walter Klimt, fortsatt
15.00 Pause
15.30 Seminar, Andrea og Walter Klimt, fortsatt
19.00 Festmiddag

Fredag 9. mars
Fra 06.30 Frokost
09.00 Bønn og lovsang
09.30 Seminar: Andrea og Walter Klimt, fortsatt
10.15 Pause
10.30 Seminar:
Menighetslederdagen
Undervisning og erfaringsdeling om:
1. Kraften i visjonen
2. Hvordan bygge gode lederteam?
3. Hva er sunt menighetsdemokrati?

Truls Åkerlund, Bente Sandtorp, Magnar Mæland og Roger Dahl
11.15 Pause
11.30 Seminar, Menighetslederdagen, forts
12.30 Lunsj
14.00 Seminar, Menighetslederdagen, forts
14.45 Pause
15.00 Seminar, Menighetslederdagen, forts

Tracks

I tillegg til et utvalg av seminarer, lanserer vi år ulike tracks som du kan melde deg på. Til hvert track kommer det til å være trackledere som jobber med det samme feltet som deg. De har oversikt over hvilke ressurser som finnes, og har tid og lyst til å prate hjelpe deg i din tjeneste. Ved å se på hvilke track andre har valgt ønsker vi også å skape et nettverk av ledere som jobber med de samme tingene. Så her får du mulighet til å både lære og bidra til andre.

 • Barneleder
  For deg som er leder for barn. For deg som vet at Guds rike hører barna til, og vet at viss en skal gjøre det viktigste i verden, så legger en kreftene inn der det er viktigst.
 • Betweensleder
  For deg som vet at overgangen fra barn til ungdom er krevende. Og som velger å være der når barndommen tar slutt, og en må selv finne ut hvem Gud er.
 • Tenåringsleder
  Tenårene er fantastiske. Hormoner, drama, skole, henging, Jesusetterfølgere. Tenåringer trenger sine ledere mer enn noen gang. Når foreldrene ikke skjønner noen verdens ting. Så er du der, og gjør ditt aller beste, og ikke minst den avgjørende forskjellen.
 • Studentleder
  Voksen? Selvstendig? Ubegripelige studier? Første jobb? Menighet? Ny by? Ektefelle?. For mange menigheter, særlig i større byer er dette en kjempeutfordring. Hvordan hjelpe studentene og andre i aldergruppen til finne sin plass. Hjelpe de studentene til å finne sine åndelige foreldre.
 • Smågruppeleder
  Du vet at selv om gudstjenesten er fantastisk, lovsangen tar av og taleren har tidenes åpenbaring. Så er det i beste fall bare halve sannheten for en sunn menighet. Du er den trofaste lederen som vet at å lede lite fører til noe stort.
 • Menighetsråd
  Budsjetter, programmer, planer og ansettelser. Hva er et menighetsråd, og hva vil det si å være en del av et menighetsråd? Hvordan skal menigheten ledes, og hvilken vei går en? Mange som er en del av menighetsråd kan følge seg overveldet av oppgaven, men her kan vi hjelpe hverandre.
 • Pastor
  Åndelig ansvar for menigheten. Forberede en ukentlig preken, som evalueres av alle de andre. Og så en haug med praktiske ting som må ordnes. Og enda en gang, det åndelige ansvaret for menigheten. Du vet hvorfor du velger dette tracket.
 • Kvinnearbeid
  En del av menighetens arbeid er organisert i kvinnegrupper. Du blir ikke trett av å gjøre det gode.
 • Lovsang
  Ny lovsang og gamle salmer. Lovsang har alltid vært en sentral del av gudstjenesten. Det har ikke mindre betydning i dag, og handler om langt mer enn musikkstil. For deg som er, eller ønsker å ta et større ansvar for lovsang.
 • Menighetsplanting
  Pioner. Nye områder, Nye grupper. Evangeliet skal ut til stadig flere. Står du i en menighetsplanting, eller kjenner på et kall til noe nytt?
 • Eldreomsorg
  Du vet om alle de trofaste mennesker som har gitt sitt liv til menigheten, og nå opplever en helt ny, og siste sesong i sitt liv. Du vet hva et besøk betyr, og du vet at fellesskapet ikke går ut på dato.
 • Levende tro arbeid
  Noen ganger deles menighetens arbeid opp i ulike deler som ikke klarer å samhandle, en mister helhetsperspektivet. Levende Tro handler om å tenke ting i sammenhengen, og også se hvordan hjemmets rolle spiller på lag med menigheter. En del av dette er også Alle Sammen gudstjenestene.

Påmelding hos Checkin

Priser 2018

 1. Dobbeltrom med full pensjon, fredag-søndag kr 2200 (kr 2400 ved påmelding etter 21. januar)
 2. Dobbeltrom med full pensjon, onsdag-søndag kr 3600 (kr 3900 ved påmelding etter 21. januar) Vi har budsjett til rabattert pris for maks 50 deltakere. Dersom flere melder seg vil prisen være 5200 kr. Tillegg for enkeltrom er kr 300 pr. døgn i helgen og kr 200 pr døgn onsdag-fredag).
 3. Ungdom under 26 full pensjon i dobbeltrom, fredag-søndag kr 1400 (kr 1500 ved påmelding etter 21. januar). Vi har budsjett til rabattert pris for maks 90 deltakere. Dersom flere melder seg vil ordinær pris gjelde. Tillegg for enkeltrom er kr 300 pr. døgn.
 4. Dagspris lørdag  inkl lunsj og middag på hotellet kr  800 (kr 900 ved påmelding etter 21. januar)
 5. Dagspris lørdag  inkl meget enkel lunsj og middag i baptistkirken kr  350 (kr 400 ved påmelding etter 21. januar

Studenter ved HLT får 400 kroner i avslag på priskategoriene 1-3
Det gis reisestøtte til dem som bor i Nord Norge, Midt Norge og på Vestlandet. Egenandel ved reisestøtte er 800 kroner. Det forutsettes at en reiser så rimelig som mulig. Ved bruk av bil forutsettes det at flere kjører sammen i hver bil. Alternativt reduseres kilometersatsen. Det gis heller ikke refusjon for parkeringskostnader. 

Vi har reservert et begrenset antall rom, når disse er fyllt opp vil du kun få meldt deg på som dagsgjest lørdag.  Dersom du kommer til konferansen uten å være forhåndspåmeldt kan vi ikke formidle overnatting, men henvise til hotellets eventuell restkapasitet, eventuelt til andre hotell.

Siste påmeldingsfrist er 9. februar 2018.

Slik finner du fram

 • Fra E-18 tar du av til Drammen sør til Bangeløkkakrysset.  E-134 ender i Bangeløkkakrysset. Derfra følger du skiltene mot Strømsø sentrum, du kjører rett fram i tre lyskryss og to rundkjøringer. Etter det tar du til høyre i neste lyskryss (ved Statoil) og kommer inn bak hotellet. Det er mulighet for parkering i hotellets kjeller (mot betaling) eller i nærliggende parkeringshus. Gateparkering er vanskelig å oppdrive i området.
 • Det er to/tre minutters gangavstand fra jernbanestasjonen til hotellet. NSB kjører tre tog i timen fra Gardermoen og fem fra Oslo. I tillegg går flytoget (dyrere for alle unntatt ungdom under 20 år/studenter og pensjonister) tre ganger i timen fra Gardermoen.
 • Ekspressbussen stopper ved Bangeløkkakrysset (ved E-18). Det er drøyt to kilometer å gå. Alternativt tas bybuss fra Collets gate (skiltet gangvei), som går hvert tiende minutt til Strømsø torg. (bussene er merket med hhv Liejordet eller Kastanjesletta og rute 3)

Påmelding hos Checkin

 

Arrangører er Baptistkvinnene, Ung baptist og Baptistsamfunnet

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone